20150602

Tjestenina s grahom, rajčicom i parmezanom

Sastojci (za 4 porcije):

1 žlica maslinovog ulja
1 manji smeđi luk, sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka
¼ žličice svježe mljevenog suhog čilija
400 g sjeckanih pelata (1 mala konzerva)
1 mala konzerva bijelog graha
220 g tjestenine
¼ šalice sjeckanog svježeg peršinovog lista
¼ šalice mladih listova bosiljka, krupno nasjeckanih
1/4 šalice parmezana


Priprema:

U dubljoj tavi zagrijte ulje pa na njemu izdinstajte luk, češnjak, svježe mljeveni čili – oko 5 minuta.

Dodajte pelate, tjesteninu i 2 ½ šalice (625 ml) vode. Zakuhajte pa smanjite temperaturu i ostavite da se kuha, nepoklopljeno, oko 8-10 minuta.

Umiješajte grah koji ste prethodno procijedili i isprali te peršinov list. Kuhajte oko 2 minute tj. dok se sve dobro ne zagrije. Uklonite s vatre, posipajte parmezanom i bosiljkom. Servirajte toplo.






Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...