20150604

Palačinke sa šunkom i gljivama

Sastojci:
za dvije osobe - 6 palačinki promjera 15 cm

Za palačinke:
½  šalice brašna
¼  žličice soli
½  šalice vode
¼ šalice mlijeka
1 jaje

Punjenje:
½ šalice mlijeka
¼ šalice vode
¾ šalice pilećeg temeljca
3 žlice brašna
2 žlice bijelog vina
1/8 žličice muškatnog oraščića
1/8 žličice kajenskog papra
¼ šalice parmezana
2 žlice svježeg lista peršina, sitno nasjeckanog
mljeveni crni papar (po ukusu)

8 smeđih šampinjona, narezanih na tanke ploške
3 češnja češnjaka
¼ žličice soli
1/4 žličice origana
6  šnita pureće šunke


Priprema:

Od sastojaka za palačinke umutite glatku smjesu pa na vrućoj tavi ispecite 6 manjih palačinki (promjer 15 cm). Odložite na toplom, prekriveno folijom.

Punjenje:
Pomiješajte mlijeko, vodu, temeljac, brašno, vino, muškatni oraščić, kajenski papar i papar u manjem lončiću pa zagrijte na vatri i kuhajte, stalno miješajući, oko 7-8 minuta tj. dok se umak ne ugusti. Uklonite s vatre, dodajte parmezan i žlicu peršina. Poklopite i ostavite sa strane.

Na vrućoj tavi popržite gljive, češnjak, sol i origano pa dinstajte stalno miješajući, oko 6 minuta. Uklonite s vatre pa umiješajte ostatak peršinovog lista.

Zagrijte pećnicu na 220°C. Manju tepsiju obložite papirom za pečenje pa papir premažite s malo ulja.
Svaku palačinku prekrijte  s jednom šnitom pureće šunke,  napunite s jednom žlicom umaka i dvije žlice gljiva. Umotajte palačinke i položite na masni papir jednu do druge. Ostatak umaka prelijte preko palačinki. Pecite dok se ne zarumene, oko 25 minuta.







Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...