20150602

Juha od brokule s limunom i začinskim biljem

 Sastojci:
(za 4 porcije)

1,5 l pilećeg temeljca
1 veća brokula, narezana na cvjetove; stabljike oguljene i narezane na kockice
1 luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, narezana
2 žlice limunovog soka
2 žlice sjeckanog peršinovog lista
1 žlica nasjeckanih listića mente
¼ šalice nemasnog kiselog vrhnja ili grčkog jogurta (opcija)


Priprema:

U velikom loncu pomiješajte temeljac, brokulu, luk i češnjak. Zakuhajte pa smanjite vatru i ostavite da lagano kuha, oko 20 minuta.

Smjesu zatim procijedite, a vodu u kojoj je kuhano povrće sačuvajte. Procijeđeno povrće štapnim mikserom izradite u pire. Dodajte mentu, limunov sok i peršin pa još malo izmiksajte.

Postepeno, šalicu po šalicu, dodavajte procijeđeni temeljac, stalno miješajući do željene gustoće juhe. Ostavite da odstoji barem pola sata.

Po želji, umiješajte kiselo vrhnje ili grčki jogurt.

Višak temeljca može se zamrznuti.






Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...