20150117

Punjene heljdine palačinke (Galette Complète)

 Sastojci:

4 ispečene heljdine palačinke
4 tanke kriške kuhane šunke
4 tanke kriške tvrdog sira (ili naribanog sira)
4 jaja (opcija)

malac za premazivanje tave



Priprema:

Stavite gotovu heljdinu palačinku na zagrijanu tavu premazanu s malo maslaca. Smanjite vatru na srednju jačinu, pržite palačinku oko 1 minute pa je okrenite.

Na sredinu palačinke stavite tanku krišu šunke te na nju razbijte jedno jaje. Pecite dok bjeljanjak ne pobijeli. Posipajte palačinku ribanim sirom ili raskidanim komadićima kriške sira te poklopite tavu i precite oko minutu do dvije, dok se sir ne rastopi. Žumanjak jajeta treba ostati još uvijek tekući.

Podignite poklopac te gotovoj palačinki presavinite rubove oko jajeta tako da dobijete kvadrat koji podsjeća na pismo.

Ponovnite postupak s ostale tri palačinke.

Poslužite vruće!


Savjet:

Ako ne volite tekući žumanjak, nakon što formirate galette u kvadrat, preokrenite je tako da se i gornja strana zapeče. Također, jaje možete i izostaviti.

Također, ukoliko želite odjednom ispeći više palačinki, možete ih pripremiti i u pećnici. U tom slučaju palačinku napunite po navedenim uputama, ali već prije pečenja savinite rubove.







Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...