20150117

Palačinke od heljde (osnovni recept)



Sastojci:

2 šalice mlijeka
1/4 žličice soli
3 žlice rastopljenog maslaca + još malo za pečenje palačinki
1/2 šalice heljdinog brašna
3/4 šalice pšeničnog brašna
3 jaja







Priprema:

U većoj posudi umiješajte pjenjačom sve navedene sastojke tako da dobijete konzistenciju smjese sličnu onoj za palačinke od bijelog brašna.
Posudu s pripremljenom smjesom prekrijte prozirnom folijom te odložite u hladnjaku preko noći da odstoji. Ako vam je to predugo čekati, smjesa bi trebala odstajati minimalno jedan sat.

Prije početka pečenja dobro zagrijte tavu te još jednom dobro promiješajte smjesu, jer su se sastojci tijekom odmaranja slegli na dno posude.

Tavu premažite maslacem te pecite palačinke s obje strane dok ne porumene.







Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...