20141122

Placke

Sastojci:

Za 4 placke:

4 srednje velika krumpira
prstohvat soli
1/4 šalice brašna + malo za posipanje
1 žlica rastopljenog maslaca

Priprema:

Neoguljene krumpire stavite u veći lonac, potopite vodom i stavite na jaku vatru da voda zakuha. Potom smanjite vatru, poklopite lonac i pustite da se krumpiri skuhaju, oko 25 minuta. Skuhane krumpire procijedite, malo ohladite i ogulite pa ih zgnječite u pire.

U još topao pire dodajte brašno, sol i rastopljeni maslac te zamijesite tijesto.

Na pobrašnjenoj površini dlanovima poravnajte tijesto te ga, s obzirom da će biti vrlo ljepljivo, posipajte brašnom. Valjkom razvaljajte tijesto u krug, na debljinu od oko pola centimetra te ga pobrašnjenim nožem razrežite na četvrtine.

Zagrijte tavu u kojoj namjeravate peći pogače, malo pobrašnite dno tave te pecite na suho, oko 3 minute sa svake strane, tj. dok ne porumene. Pečene pogače malo posolite te poslužite tople.

Ideja:

Kako bi obogatili okus, u tijesto možete dodati luk, češnjak u prahu ili začine po volji.




Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...