20130201

Slatke kroštule

Sastojci: 

3 bjelanjka
6 žumanjaka
4 dag maslaca
0,6 dl ruma
1 dag soli
4 dag šećera
2 vanilin šećera
kora od jedne naranče
kora od jednog limuna
sok od jednog limuna
60 dag  glatkog brašna

ulje za prženje
šećer u prahu za posipanje


Priprema:

Bjelanjke istucite u snijeg. Stalno miješajući, dodajte jedan po jedan žumanjak. Potom dodajte omekšali maslac, rum, sol, šećer, vanilin šećer, naribanu koru naranče i limuna te sok od jednog limuna.

U brašnu napravite udubljenje i u njega dodajte dobivenu smjesu. Umijesite tijesto pa ga podijelite na šest dijelova. Tijesto oblikujte u kuglice, nauljite i ostavite prekriveno 30 minuta. Kuglice provucite kroz stroj za lazanje ili sami razvaljajte tanko tijesto.

Nožem izrežite tanke trake, širine oko 2 cm, dužine oko 10 cm. Svaku traku po sredini zavežite u lagani čvor te pržite u dubokom prethodno uzavrelom ulju dok ne požute. Čim stavite peći kroštule, temperaturu prženja  (vatru) smanjite na pola.

Pržene kroštule izvadite na papirnate ubruse kako bi se iscijedio višak masnoće.

Još vruće kroštule posipajte šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...