20130201

Krafne (Pokladnice)

Sastojci: 

4 žumanjka
30 g šećera
1/4 l mlijeka
1 žlica ruma
svježe iscijeđeni sok limuna
5 žlica ulja
20 g svježeg kvasca, izmrviti
600 g brašna
prstohvat soli

šećer u prahu za posipanje
ulje za prženje

Nadjev:
marmelada po želji
čokoladni namaz
krema od vanilije...


Priprema:

U posudi pjenasto istucite žumanjke i šećer. Dodajte mlako mlijeko, rum, sol, izmrvljeni kvasac i ulje.  Dobro promiješajte te ostavite na toplom oko pola sata da odstoji.

Premijesite tijesto te dodajte miješajući dodajte brašno. Izradite glatku smjesu pa je potom razvaljajte na debljinu od oko pola centimetra. Kalupom ili većom čašom izrežite krugove.

Odvojite pola krugova te im rubove premažite bjelanjkom, a u sredinu stavite malo željenog nadjeva. Poklopite drugim krugom tijesta i rubove malo pritisnite kako nadjev ne bi mogao iscuriti.

Tako pripremljene krafne ostavite na toplom još oko 20 minuta da odstoje.

U međuvremenu u dubljoj posudi zagrijte ulje. Svaku krafnu pažljivo spustite u duboko vrelo ulje i pržite na umjerenoj temperaturi dok joj donja strana ne porumeni. Potom je okrenite i pustite da se isprži i druga strana.  Pečene krafne odložite na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće.

Još vruće krafne posipajte šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...