20120202

Tjestenina s ricottom i špinatom


Sastojci:

450 g sira ricotta
300 g tjestenine (npr. rotini)
250 g zamrznutog špinata
2 češnja češnjaka, sitno naribana
100 g svježe naribanog parmezana
1 šalica krušnih mrvica
200 ml vrhnja za kuhanje
150 g dimljene šunke, nasjeckane na manje komadiće
2 žlice ulja
500 ml vode
1 ½ žličica mješavine mediteranskih začina (bosiljak, origano, ružmarin, mažuran, timijan)
1 žličica dijon senfa

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Na ulju kratko popržite šunku narezanu na sitne kockice.

U zdjeli umiješajte ricotta sir, vrhnje za kuhanje, vodu, mediteranske začine i senf. Dodajte otopljeni i procijeđeni špinat, češnjak, nekuhanu tjesteninu i proprženu šunku te dobro promiješajte. Smjesu istresite u vatrostalnu posudu te pecite oko 30 minuta, s tim da tjesteninu jednom promiješajte na pola pečenja, to jest oko petnaeste minute.

U zdjelici pomiješajte krušne mrvice s parmezanom.

Nakon pola sata pečenja, izvadite tjesteninu, posipajte je krušnim mrvicama i parmezanom te vratite u pećnicu da se peče još oko 5 do 7 minuta ili dok površina ne porumeni.

Poslužite toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...