20120201

Ricotta topli sendviči



Sastojci:

100 g ricotta sira
malo tvrdog sira (npr. podravec ili gouda), narezan na manje kockice
sol, papar
1 manja svježa paprika, narezana na sitne kockice
malo pancete (slanine), narezane na sitne kockice ili uske trakice
češnjak (ribani ili u prahu)
3 žlice vrhnja za kuhanje
1 žlica kiselog vrhnja
malo svježeg peršinovog lista, sitno sjeckanog
kruh


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Pancetu kratko popržite na tavi da porumeni i postane hruskava.

Ricottu istresite u posudu za miješanje, dodajte vrhnje za kuhanje, tvrdi sir, kiselo vrhnje, sol i češnjak te dobro umiješajte. Dodajte pancetu, papriku i svježi peršin. Popaprite te dosolite po potrebi (pazite da ne bude preslano jer i panceta sadrži sol). Promiješajte.

Na šnite kruha rasporedite u debljem sloju pripremljeni nadjev. Posipajte s malo tostiranih sjemenki suncokreta.

Sendviče pecite u pećnici dok se tvrdi sir ne rastopi, a površina sendviča ne poprimi lagano rumenu boju.

Ideja:
Nakon što na kruh rasporedite nadjev, možete ga dodatno posipati i s malo tostiranih sjemenki suncokreta.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...