2 žlice ulja
1/4 žličice čili pahuljica
1 povrtna kocka za juhu
1 1/2 šalica vode
1 šalica kus-kusa (instant, marokanskog)
2 žlice ulja
1 glavica ljubičastog luka, nasjeckana na kockice
1 glavica ljubičastog luka, nasjeckana na kockice
1 konzerva (400 g) slanutka
1/2 žličice soli
1/8 žličice mljevenog crnog papra
1/2 žličice češnjaka u granulama
1 žličica začinske mješavine za kus-kus ( npr. 1001 Delights iz Lidla)
1/2 šalice vode
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica balzamičnog octa
ocijeđeni sok od pola većeg limuna
8 - 10 cherry rajčica, narezana četvrtine
1 svježi krastavac salatar, narezan na kockice
1 avokado, narezan na kockice
1/4 šalice nasjeckanog svježeg peršinovog lista
1/4 šalice nasjeckanog svježeg vlasca
2 žlice nasjeckanog lista mente
Priprema:
U manjem loncu zagrijte ulje pa na njemu rastopite kocku za juhu. Dodajte čili pahuljice, podlijte vodom i zakuhajte. Dodajte kus-kus, promiješajte, uklonite s vatre, poklopite lonac i ostavite sa strane da kus-kus upije vodu.
U tavi zagrijte ulje pa na njemu kratko i na laganoj vatri popržite ljubičasti luk narezan na kockice. Slanutak iz konzerve procijedite i isperite pa dodajte na tavu. Pržite kratko, 2-3 minute, pa začinite solju i paprom, začinskom mješavinom za kus-kus, češnjakom u granulama. Promiješajte, podlijte s malo vode i ponovno promiješajte. Nakon što ponovno zakuha, dinstajte još oko 2 minute.
Promiješajte kus-kus koji je do sada već omekšao, razrahlite ga i pomiješajte sa slanutkom.
U zdjelici pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje i balzamični ocat.
Narezane rajčice, krastavac i avokado te usitnjeno začinsko bilje (listove peršina, mente i vlasca) dodajte kuskusu pa sve prelijte mješavinom s limunovim sokom. Sve dobro promiješajte. Prema potrebi dosolite ili dodatno popaprite.
Servirajte u većoj zdjeli za salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar