Sastojci:
450 g (6 kom) pilećih zabataka bez kosti
sol, papar
1 žličica maslinovog ulja
Za marinadu:
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica Dijon senfa
1 žlica baluzamičnog octa (Aceto Balsamico)
1 žličica smeđeg šećera (Muscovado)
4 češnja češnjaka, protisnuta
malo čili papričica u pahuljicama
Priprema:
Zabatke posolite i popaprite, posipajte s malo maslinova ulja pa promiješajte.
U manjoj zdjelici pomiješajte sve sastojke za marinadu - maslinovo ulje, Dijon senf, Aceto Balsamico, smeđi šećer, češnjak i pahuljice čilija, pa smjesom prelijte zabatke. Sve promiješajte tako da meso bude obloženo marinadom sa svih strana.
Pećnicu zagrijte na 220°C.
Poslažite meso u manji lim za pečenje (može i vatrostalna posuda) pa precite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 do 25 minuta.
Izvadite ga potom iz pećnice pa lim prekrijte aluminijskom folijom. Ostavite meso tako prekriveno 10 minuta da odstoji.
Poslužite toplo, npr. uz neku salatu (npr. miješanu salatu od rukole, rotkvice, cherry rajčica) ili pečene krumpiriće, mlince...
Pileći zabatak iz pećnice
by
Točka
in
brzo,
glavno jelo,
jednostavno,
marinada,
mesno,
pečeni zabatci,
pečeno meso,
pileći zabatci,
piletina,
zabatak,
zabatci
Tags
# brzo
# glavno jelo
zabatci
Ključne riječi:
brzo,
glavno jelo,
jednostavno,
marinada,
mesno,
pečeni zabatci,
pečeno meso,
pileći zabatci,
piletina,
zabatak,
zabatci
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar