Sastojci:
1 manja glavica zelene salate (ili pola glavice veće)
6 cherry rajčica
100 g svježeg krastavca salatara
100 g pečenog slanutka
1 žlica sjemenki suncokreta
sol
2 žlice ulja od pistacije
2 žlice orahovog octa
2 žlice octa od maline
Priprema:
Povrće dobro operite pod mlazom hladne vode te ocijedite.
Zelenu salatu narežite na trakice, krastavac na manje kockice, rajčicu na polovice (ili na četvrtine, ovisno o veličini).
Na suhoj tavi tostirajte sjemenke suncokreta.
Pomiješajte povrće, posipajte suncokretom te dodajte (ranije pripremljeni) pečeni slanutak. Promiješajte. Dodajte soli po ukusu, začinite uljem od pistacija te octom od oraha i maline.
Još jednom dobro promiješajte i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar