Sastojci:
1 mala konzerva slanutka
1/2 žličice curryja
1/2 žličice korijandera u prahu
1/2 žličice kima u prahu
prstohvat kajenskog papra
prstohvat češnjaka u prahu
prstohvat soli
1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 210°C.
Slanutak isperite pod mlazom hladne vode, procijedite te ga raširite po suhoj krpi kako bi se prosušio.
Prosušeni slanutak prebacite u zdjelu te mu dodajte ulje i sve navedene začine. Dobro protresite kako bi se sva zrna jednoliko začinila.
Istresite slanutak na lim za pečenje te ga ravnomjerno rasporedite. Pecite u pećnici oko 30 minuta tj. dok slanutak ne porumeni, povremeno protresajući lim.
Savjet:
Ako slanutak budete pekli nešto duže (oko 45 min), postati će tvrd, ali jednako ukusan. Tada ga možete poslužiti kako zdraviju opciju grickalica.
Nema komentara:
Objavi komentar