20150117

Pečeni začinjeni slanutak

Sastojci:
1 mala konzerva slanutka
1/2 žličice curryja
1/2 žličice korijandera u prahu
1/2 žličice kima u prahu
prstohvat kajenskog papra
prstohvat češnjaka u prahu
prstohvat soli
1 žlica maslinovog ulja


Priprema:
Zagrijte pećnicu na 210°C.

Slanutak isperite pod mlazom hladne vode, procijedite te ga raširite po suhoj krpi kako bi se prosušio.
Prosušeni slanutak prebacite u zdjelu te mu dodajte ulje i sve navedene začine. Dobro protresite kako bi se sva zrna jednoliko začinila.

Istresite slanutak na lim za pečenje te ga ravnomjerno rasporedite. Pecite u pećnici oko 30 minuta tj. dok slanutak ne porumeni, povremeno protresajući lim.


Savjet
Ako slanutak budete pekli nešto duže (oko 45 min), postati će tvrd, ali jednako ukusan. Tada ga možete poslužiti kako zdraviju opciju grickalica.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...