Sastojci:
1/2 šalice nerafiniranog smeđeg šećera
1/2 šalice višenamjenskog brašna
6 žlica glatkog bijelog brašna
3 žlice mljevenog rogača
1 prašak za pecivo
1/2 žličice soli
1 jaje
1/2 šalice mlijeka
1/4 šalice rastopljenog maslaca
1 1/4 žličice ekstrakta vanilije
1/2 šalice tople vode
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje premažite maslacem.
U većoj posudi pomiješajte šećer, brašno, rogač, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pjenjačom umutite jaja, mlijeko, maslac i vaniliju. Jaja s mlijekom miješajući dodajte suhim sastojcima u prvoj posudi te električnim mikserom miješajte još oko 2 minute.
Dolijte toplu vodu te tako dobivenu glatku smjesu pretresite u pripremljeni lim za pečenje. Pecite oko 40-ak minuta. Je li kolač dovoljno pečen možete provjeriti tako da ubodete čačkalicu do dna. Ako je čista kada je ponovno izvadite, dovoljno je pečeno.
Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga oko 15 minuta da se prohladi.
Savjet:
Kolač možete poslužiti tako da ga prije serviranja posipate šećerom u prahu ili ga možete preliti otopljenom čokoladnom glazurom.
Napomena:
1 šalica = 200 ml.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar