Domaći slatko-kiseli umak

Sastojci:

Za 1 šalicu (240 ml) umaka:

3/4 šalice pasirane rajčice (passata)
1/4 šalice soka od ananasa
1 žlica sojinog umaka
2 žličice naribanog svježeg đumbira
2 žličice protisnutog češnjaka
1 žličica čili paste (npr. Sambal Oelek)
2 žličice šećera



Priprema:

U lončiću pomiješajte sve sastojke pa kuhajte do vrenja na srednje do jakoj vatri, uz stalno miješanje. 

Potom smanjite vatru na najniži stupanj pa još kratko kuhajte dok umak ne poprimi  željenu gustoću.

Uklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

Čuvati u hladnjaku u zatvorenoj staklenci, ne duže od tri tjedna.





Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.