Začinski maslac (više vrsta)

Postupak je za sve vrste maslaca u nastavku isti.

U zdjeli pomiješajte omekšali maslac s navedenom začinskom mješavinom pa sve dobro promiješajte, tako da začini budu ravnomjerno raspoređenim u maslacu. Za to možete koristiti drobilicu za pire krumpir.

Maslac potom oblikujte u valjak i zamotajte ga u masni papir za pečenje kolača.  
Ostavite u hladnjaku da se stegne. 


Ranch začinski maslac


Sastojci:

250 g neslanog maslaca
5 žličica Ranch začinske mješavine



Ovaj začinski maslac  možete koristiti kao završni premaz za pečeno meso (goveđi odrezak, pečeno pile...), kao premaz za kuhani ili pečeni klip kukuruza, kao dodatak tjestenini s parmezanom, pečeni krumpir...




Začinski maslac s timijanom, češnjakom i limunom

Sastojci:

250 g neslanog maslaca
2 češnja češnjaka, protisnuta kroz drobilicu
2 žlice svježih listića timijana
2 žlice svježe cijeđenog limunovog soka
3/4 žličice soli
1 žličica sitno narezanih listova svježeg vlasca
1/4 žličice papra


Ovaj začinski maslac koristite za kao završni premaz za pečene odreske, ribu, piletinu, pečeni krumpir ili slatki krumpir.



Začinski maslac s češnjakom

Sastojci:

250 g neslanog maslaca
1 1/2 žličica češnjaka u granulama
1/4 žličice ribanog parmezana
1 žličica soli
1 žličica talijanske začinske mješavine
1/2 žličice mljevenog papra 
1/4 žličice mljevene slatke paprike


Ovom začinskom mješavinom, osim za začinjavanje mesa, možete iskoristiti i za začinjavanje kuhane riže, tjestenine i krumpira.




Začinski maslac s bosiljkom i limunovom koricom 

120 g neslanog maslaca
1 svežanj  listova svježeg bosiljka (šaka)
malo ribane limunove korice, količina prema ukusu
1/8 žlice soli

Ovim maslacem premažite pečeni ili kuhani kukuruz ili povrće s grila (tikvice, šparoge...).  Premažite vrući tost i dodajte kriške breskve i med. Dodajte u kajganu, tijesto za pogačice, tjesteninu, palentu...









Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.