20150118

Juha od mrkve i poriluka


Sastojci:
1 veliki poriluk (bijeli dio)
5 većih mrkvi
naribana korica od pola limuna
1/4 žličice timijana
2 povrtne juhe u kocki
1/2 žličice češnjaka u granulama
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar
750 ml vode + još po potrebi

1/4 šalice vrhnja za kuhanje (opcija)


Priprema:
Povrće dobro operite. Bijeli dio poriluka narežite na kolute. Mrkvu ogulite i narežite na veće komade.

U loncu zagrijte maslinovo ulje te na njemu prodinstajte poriluk dok blago ne porumeni. Dodajte mrkvu te još kratko dinstajte, oko 2 minute. Podlijte sa 750 ml vode.

Kada voda zavrije, dodajte kocke povrtne juhe. Juhu promiješajte, stišajte vatru na najmanje, poklopite i kuhajte dok mrkva ne omekša.

Skuhano povrće izmiksajte štapnim mikserom u jednoličnu, gustu smjesu te juhu vratite na vatru. Ukoliko je smjesa pregusta, razrijedite je postepeno dodavajući vodu, do željene gustoće.

Kada juha ponovno zakuha, dodajte timijan, limunovu koricu, te sol i papar po ukusu.
Na kraju, po želji, dodajte vrhnje za kuhanje te kuhajte juhu još oko 2 minute.

Poslužite toplo.


Ideja:
Ovu juhu možete poslužiti s dodatkom krutona.








Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...