Postupak je za sve vrste maslaca u nastavku isti.
U zdjeli pomiješajte omekšali maslac s navedenom začinskom mješavinom pa sve dobro promiješajte, tako da začini budu ravnomjerno raspoređenim u maslacu. Za to možete koristiti drobilicu za pire krumpir.
Maslac potom oblikujte u valjak i zamotajte ga u masni papir za pečenje kolača.
Ostavite u hladnjaku da se stegne.
Ranch začinski maslac
250 g neslanog maslaca
5 žličica Ranch začinske mješavine
Ovaj začinski maslac možete koristiti kao završni premaz za pečeno meso (goveđi odrezak, pečeno pile...), kao premaz za kuhani ili pečeni klip kukuruza, kao dodatak tjestenini s parmezanom, pečeni krumpir...
Začinski maslac s timijanom, češnjakom i limunom
Sastojci:
250 g neslanog maslaca
2 češnja češnjaka, protisnuta kroz drobilicu
2 žlice svježih listića timijana
2 žlice svježe cijeđenog limunovog soka
3/4 žličice soli
1 žličica sitno narezanih listova svježeg vlasca
1/4 žličice papra
Ovaj začinski maslac koristite za kao završni premaz za pečene odreske, ribu, piletinu, pečeni krumpir ili slatki krumpir.
Začinski maslac s češnjakom
Sastojci:
250 g neslanog maslaca
1 1/2 žličica češnjaka u granulama
1/4 žličice ribanog parmezana
1 žličica soli
1 žličica talijanske začinske mješavine
1/2 žličice mljevenog papra
1/4 žličice mljevene slatke paprike
Ovom začinskom mješavinom, osim za začinjavanje mesa, možete iskoristiti i za začinjavanje kuhane riže, tjestenine i krumpira.
Začinski maslac s bosiljkom i limunovom koricom
120 g neslanog maslaca
1 svežanj listova svježeg bosiljka (šaka)
malo ribane limunove korice, količina prema ukusu
1/8 žlice soli
Ovim maslacem premažite pečeni ili kuhani kukuruz ili povrće s grila (tikvice, šparoge...). Premažite vrući tost i dodajte kriške breskve i med. Dodajte u kajganu, tijesto za pogačice, tjesteninu, palentu...
Nema komentara:
Objavi komentar