Sastojci:
5 žličica maslinovog ulja
4 žličice svježeg soka od naranče
svježe mljeveni crni papar, po ukusu
100 g marokanskog kus-kusa
150 ml kipućeg povrtnog temeljca
1 mali svježi crveni čili, očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan
1 žličica mljevenog kumina
2 veće mrkve, oguljene i grubo naribane
3 mlada luka (može kao zamjena i svježi vlasac)
10 mini grappolo rajčica, narezanih na četvrtine
60 g svježeg mladog graška šećerca, očišćenog
1 žlica sitno nasjeckanog svježeg korijandera
Priprema:
U zdjelici pomiješajte 3 žličice maslinovog ulja, sok od naranče i crni papar i ostavite sa strane.
U manjem loncu kus-kus prelijte kipućim temeljcem i promiješajte. Poklopite i ostavite sa strane oko 6 minuta (ili prema uputama na pakiranju), dok se temeljac ne upije i kus-kus ne omekša. Kus-kus izmiješajte vilicom.
U međuvremenu, u tavi zagrijte preostale 2 žličice maslinovog ulja. Dodajte čili i pržite na srednje jakoj vatri 1 minutu.
Dodajte kumin pa pirjajte 30 sekundi.
Dodajte mrkvu i mladi luk pa, uz redovito miješanje, pirjajte 3-4 minute ili dok povrće malo ne omekša. Uklonite s vatre.
U kus-kus dodajte pripremljeno povrće i pomiješajte s dvije vilice.
Dodajte rajčice i grašak od šećera, zajedno s preljevom od naranče (prije ga još jednom dobro promiješajte) i korijanderom.
Još jednom promiješajte.
Još jednom promiješajte.
Poslužite toplo samostalno ili uz zelenu salatu.