400 g tjestenine (npr. rigatoni, penne)
5 žlica maslinovog ulja
1 manja glavica luka srebrenca, nasjeckana
2 velika češnja češnjaka, usitnjena
1 veći patlidžan, narezan na kockice veličine zalogaja
1 velika stabljika celera, tanko narezana
500 ml passata rajčice
malo vode
10-12 crnih maslina bez koštica, narezane
10-12 crnih maslina bez koštica, narezane
2 žlice ukiseljenih kapara
1 žlica suhog origana
1 žlica crvenog vinskog octa
sol i papar
svježi list peršina, usitnjen
Priprema:
U većoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i češnjak. Pržite oko minutu dok luk ne postane staklast.
Dodajte celer i patlidžan pa pržite oko 2-3 minute. Dodajte rajčicu i pomiješajte, pustite da se krčka oko 10 minuta. Prema potrebi, dodajte malo vode kako umak ne bi bio pregust.
Dodajte masline, kapare i origano pa pirjajte još 7-8 minuta ili dok patlidžani ne omekšaju.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi dok ne bude al dente.
Odvojite šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala, prije no što je ocijedite.
Odvojite šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala, prije no što je ocijedite.
Umak posolite i popaprite prema ukusu te dodajte žlicu crvenog vinskog octa.
Promiješajte i dodajte kuhanu tjesteninu.
Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina pa sve promiješajte.
Poslužite posipano usitnjenim svježim peršinovim listom.
Nema komentara:
Objavi komentar