RECEPTI
▼
Brodet sa začinskim travama
Sastojci:
1 kg ribe za brodet (škarpina, ugor, kirnja, tabinja, kovač)
1 manji jastog
2 veće glavice luka
3-4 režnja češnjaka
3 veće zrele rajčice (može i pelat)
1-2 žlice vinskog octa, maslinovo ulje
3 dl bijelog vina
voda
začini: sol, papar, peršin, metvica, timijan, kadulja, origano, estragon
Priprema:
Očišćenu i opranu riba lagano ispržite na ulju u loncu u kojem ćete pripremati brodet.
Ribu se izvadite, a na istom ulju ispržite grubo narezani luk do staklaste zlatnožute boje, potom dodajte češnjak i peršin te još kratko dinstajte.
Potom dodajte oguljene rajčice, kojima ste odstranili kožu i sjemenke te kratko pirjajte. U pirjane rajčice dodajte vino te sve zajedno kuhajte oko 15 do 20 minuta. Dodajte ribu pa sve prelijte vodom. Potrebno toliko vode da prekrije tj. potopi ribu. Posolite i dodajte vinski ocat.
Kuhajte još oko 10 do 15 minuta, ovisno o veličini komada ribe. Pred kraj dodajte začinske trave prema, količina prema ukusu. Na kraju dodajte svježe mljeveni crni papar.
Brodet servirajte topao, uz kuhanu palentu, kao glavno jelo.
Točka
Nema komentara:
Objavi komentar