20130130

Savijača s kiselim kupusom

Sastojci: 

2 žlice maslaca
1 žličica ulja
1 luk, sitno nasjeckan
400 g kiselog kupusa
2 kranjske kobasice, narezati na kockice
1,5 dl goveđeg temeljca
1/2 žličice kima
1 žličica papra
8 kora za savijače
2 žlice rastopljenog maslaca


Priprema:

Na tavi zagrijte žličicu ulja i 2 žlice maslaca pa dodajte kobasice i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta. Uklonite s vatre i ostavite sa strane.

Na masnoću od prženja dodajte nasjeckani luk te ga pržite dok ne omekša. Potom vratite i kobasice i dodajte im dobro ocijeđeni kupus. Promiješajte, podlijte goveđim temeljcem, dodajte kim i papar te dinstajte povremeno miješajući još oko 15 minuta tj. dok višak vode ne ishlapi. Ostavite kupus sa strane da se malo ohladi.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200°C. Na radnoj površini raširite jednu koru i premažite je maslacem. Poklopite je drugom korom te i nju premažite maslacem. Dodajte treću i četvrtu koru na isti način. Na rub kore rasporedite polovicu smejse s kupusom te zarolajte savijaču. Ponovite postupak s preostale 4 kore i drugom polovicom kupusa.

Rubove savijača premažite maslacem dobro utisnite prema unutra, kako nadjev ne bi iscurio.

Premažite savijaču preostalim maslacem te je pecite oko 20 minuta tj. dok ne postane zlatnosmeđe boje.

Poslužite toplo.


Ideja:
Umjesto kranjskih kobasica možete upotrijebiti sitno nasjeckanu pancetu ili dimljenu šunku.

1 komentar:

  1. Dobro me podsjeti, nisam vec dugo jela savijacu sa kupusom. Ja volim bez ikakvih dodataka, samo kupus. Ova tvoja divno izgleda :)

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...