20111219

Pivski pereci

Sastojci:


500 gr. oštrog brašna 
1 svježi kvasac (42 g) 
250 ml mlijeka
1/2 čajne žličice soli

50 g omekšalog maslaca


Priprema:


Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Podijelite ga na 15 dijelova i ostavite 20 minuta da miruje.

Zakuhajte 1 litru vode i dodati 3 jušne žlice sode bikarbone i prokuhajte. 

Od tijesta formirajte perece (ili po želji štangice, kiflice...) i svako pecivo stavite u cjedilo te potopite u otopinu sode bikarbone oko nekoliko sekundi. 



Potom poslažite perece na podmazani lim za pečenje (ili lim obložen masnim papirom za pečnje). Pustite da se peciva još malo dignu.


Potom peciva malo zarežite na najdebljem dijelu (taj dio će ostati bijeli kad peciva budu pečena), posolite krupnom solju i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 min ili dok ne porumene.


Poslužite uz neko dobro pivo.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...