20111219

Pirjani fazan

Drago Vukušić i Božica Mirić autori su kuharice "Hrvatski obiteljski objed" u kojoj su ponudili ovaj zanimljivi recept koji se može poslužiti i u ovo blagdansko vrijeme.


Sastojci:


2 manja fazana
8 dkg slanine
sol, papar
8 dkg masti
10 dkg luka
10 dkg mrkve
1 žlica brašna

Priprema:


Očišćene i oprane fazane izrežite na veće komade, potom ih posolite i obložite tankim ploškama slanine. Slaninu na fazana pričvrstite pomoću čačkalica. Luk i mrkvu izrežite na tanke ploške i stavite u posudu na vruću mast. Kratko popržite, dodajte izrezane komade fazana i pirjajte povremeno dolijevajući malo vode.


Kad meso omekša, pobrašnite povrće, dobro izmiješajte, zalijte s nekoliko žlica vode i kuhajte 5-10 minuta.
Umak propasirajte, dodajte kiselo vrhnje i prokuhajte zajedno s mesom fazana.
Poslužite uz pržene valjuške.


1 komentar:

  1. nedugo sam prvi put spremala fazana i odlučila sam se za umak od crnog vina što mi se čini nisam pogriješila
    ovaj fazan mi se isto čini ukusnim u ovakvom umaku i sljedeći put kad ću imati fazana probam

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...