Raženo pecivo

Sastojci:
/za 14 pogačica

250 g raženog brašna
250 g oštrog bijelog brašna
7 g suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žlica soli
350 ml mlake vode
3 žlice maslinovog ulja 

Za posipanje prema želji: sezam, krupna sol, suncokretove sjemenke, chia sjemenke, mak, lanene sjemenke...


Priprema:

U većoj posudi pomiješajte prosijano raženo i bijelo brašno, suhi kvasac, šećer i sol. Dodajte ulje i vodu. Izradite glatko tijesto pa ga ostavite na toplom mjestu da se diže, pokriveno, 30 minuta.

Odmoreno i podignuto podijelite na 14 jednakih dijelova i od svakog dijela oblikujte kuglicu. Oblikovana peciva ostavite još 10 minuta da odstoje.

Odstajala peciva pomoću kista premažite vodom. Nožem svako pecivo plitko zarežite po sredini pa posipajte željenim posipom (sol, sjemenke). Peciva položite na masni papir na lim za pečenje. Ostavite još pola sata da se dižu.

Peciva pecite 30-35 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.




Nema komentara:

Objavi komentar

Adbox
Copyright: finoitocka.blogspot.com 2011-2019. Pokreće Blogger.