Sastojci:
3 jaja
250 g tostiranih lješnjaka
2 žličice praška za pecivo
150 g šećera u prahu
30 g maslaca
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170°C.
Kalup za tortu promjera 26 cm premažite maslacem i pobrašnite. Dno možete obložiti i papirom za pečenje.
U srednje veliku zdjelu prosijte polovicu šećera u prahu, dodajte im tri žumanjka pa pjenjačom ili ručnom električnom mješalicom izradite smjesu tako da se šećer rastopi, a smjesa postane kremasta i svijeložute boje.
Sameljite tostirane lješnjake. U njih prosijte drugu polovicu šećera u prahu i dvije žličice praška za pecivo pa promiješajte. Lješnjake dodajte žumanjcima, zajedno s rastopljenim maslacem i dobro dobro promiješajte.
Na kraju dodajte (tekuće) bjelanjke i još jednom sve izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Smjesu istresite na pripremljeni kalup i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 35 minuta.
Kada se pečeni kolač malo ohladi posipajte ga šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar