Husarski kolačići

Sastojci: 
/za 32 kolačića

200 g brašna
85 g šećera u prahu
24 g vanilin šećera
100 g mljevenih badema
2 žumanjka
150 g maslaca
2 žlice marmelade od marelice
2 žlice marmelade od jagode





Priprema:

Pećnicu zagrijte na 170°C. Dno lima za pečenje prekrijte masnim papirom.

U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer u prahu, vanilin šećer i mljevene bademe. Dodajte žumanjke i omekšali maslac, koji ste raskidali na komadiće (prstima ili nožem). Razradite tijesto ručnom mješalicom tako da dobijete mrvičastu strukturu, a potom rukama izmijesite smjesu tako da dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu, malo je spljoštite pa zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na barem pola sata.

Odstajalo tijesto razvaljajte u valjak i razrežite na četiri jednaka dijela. Potom svaki dio razvaljajte i podijelite na 8 jednakih dijelova. Svaku osminu oblikujte u kuglicu.

Gornjim vrhom kuhače ili zatvaračem za boce utisnite u svaku kuglicu udubljenje tj. napravite mjesto koje ćete kasnije popuniti marmeladom.



Posložite kolačiće na lim za pečenje u razmacima oko 3 cm i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 11 - 15 minuta, toliko da tek blago porumene.

Izvadite iz pećnice i položite na rešetku za hlađenje kolača.

Marmeladu zagrijte u manjem lončiću gotovo do vrenja. Pažljivo žličicom ulijevajte marmeladu u udubljenja kolačića. Polovicu kolačića napunite marmeladom od marelice, a drugu polovicu marmeladom od jagode.

Naravno, možete koristiti i neke druge vrste marmelada. Također, umjesto marmelade možete koristiti i rastopljenu čokoladu. 






Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.