Sastojci:
Biskvit:
3 jaja
8 žlica šećera
13 žlica suncokretovog ulja
16 žlica brašna
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Čokoladna krema:
150 g margarina
200 g čokolade za kuhanje
1 1/2 žlica ruma
250 ml mlijeka
1 žlica šećera
Posip:
300 g kokosovih mrvica
Priprema:
Svi sastojci neka budu sobne temperature.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Biskvit:
Jajima razdvojite bjelanjke i žumanjke. Brašno u manjoj zdjelici pomiješajte s praškom za pecivo.
U zdjeli pomiješajte bjelanjke sa šećerom pa mikserom izradite čvrsti snijeg. Jačinu miksera potom smanjite na najslabije te polako u snijeg dodavajte ulje, polovicu brašna s praškom za pecivo (8 žlica), jedan po jedan žumanjak, mlijeko te na kraju ostatak brašna s praškom za pecivo.
Kalup za pečenje (35 cm x 25 cm) obložite papirom za pečenje pa na njega istresite smjesu za biskvit pa stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 25 minuta.
Čokoladna krema:
U manjem loncu na laganoj vatri zagrijte i rastopite margarin i čokoladu. Potom umiješajte šećer, mlijeko i rum. Kad krema zavrije, uklonite je s vatre.
Posip:
Gotovi biskvit narežite na po želji jednako velike kocke.
Kokosove mrvice istresite u duboki tanjur.
Svaku kocku nabodite vilicom pa je dobro umočite sa svih strana u rastopljenu čokoladnu kremu, a potom je uvaljajte u kokosove mrvice i položite na pladanj.
Ako se tijekom ovog procesa krema počne zgušnjavati, trebate je samo zagrijati kako bi se ponovno rastopila.
Nema komentara:
Objavi komentar