RECEPTI

Kokos puslice

Sastojci:
2 bjelanjka
140 g šećera
sok od pola manjeg limuna
korica od jednog limuna
160 g kokosa

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 140°C.

Bjelanjke s limunovim sokom dobro istucite električnim mikserom pa im postepeno dodavajte šećer i limunovu koricu. Tucite sve dok ne dobijete čvrsti snijeg.

Silikonskom lopaticom lagano umiješajte kokos tako da dobijete jednoličnu smjesu.

Smjesom potom napunite slastičarsku vrećicu. Možete koristiti i običnu vrećicu za zamrzavanje namirnica kojoj, nakon što je napunite, odsječete jedan ugao pri dnu tako da dobijete otvor dovoljno velik za istiskivanje puslica.

Istiskujte puslice na lim za pečenje obložen masnim papirom.

Stavite ih u pećnicu i pecite oko 30 minuta.



Fino varivo od graha, prokulica i piletine

Sastojci:
/za 6 serviranja

1  manja glavica luka, sitno nasjeckana
1 žlica maslinovog ulja
150 g prokulica
400 g pilećih prsa, narezanih na kockice
250 g skuhanog graha (može i iz konzerve)
1 mala konzerva pelata  (330 ml)
1 žličica zelene chili paste
1/2 žličice češnjaka u prahu
1 žličica taco začinske mješavine (može i više)
kajenski papar po ukusu
sol po ukusu
1 pileća kocka za juhu
1 žličica meda


Priprema:

U dubokoj tavi na ulju popržite luk i pileće meso. Kada meso malo porumeni, dodajte mu procijeđeni i isprani grah i očišćene prokulice. Ako su prokulice veće, prepolovite ih. Kratko prodinstajte, začinite taco mješavinom, kajenskim paprom, češnjakom i solju te podlijte s dvije šalicoe vode.

Pelate usitnite štapnim mikserom pa ih dodajte mesu. Promiješajte pa dodajte kocku za  juhu i chili pastu. Pustite da zakuha. Djelomično poklopite i ostavite da se prokulice skuhaju. Po potrebi podlijevajte vodom, ako se smjesa previše ugusti. Pred kraj kuhanja dodajte med, kako biste ublažili kiselinu pelata. Po potrebi dosolite. Poslužite toplo.