Sastojci:
2 veće zrele banane, manje
1 1/4 šalice višenamjenskog brašna
2 žlice smeđeg šećera
1/2 šalice soka od jabuke
1 1/4 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C.
U većoj zdjeli zdrobite oguljene banane u kašu pa im umiješajte smeđi šećer.
Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa mješavinu dodajte bananama. Pjenjačom ili mikserom izmutite u glatku smjesu pa potom umiješajte i sok od jabuke.
Kalup za kruh obložite masnim papirom pa u njega istresite smjesu. Pecite u pećnici oko 70-80 minuta tj. dok zabodeni štapić iz kruha ne izađe čist.
Dovoljno za 12 serviranja.
1 1/4 šalice brašna = 160 g
1/2 šalice soka od jabuke = 120 ml
Nema komentara:
Objavi komentar