Sastojci:
(za 4 porcije)
600 g muškatne tikve, oguljene i narezane na kocke (2 cm)
160 g rigatoni tjestenine
300 g kuhanih pilećih prsa, istrganih na rezance
250 g cherry rajčica, prepolovljenih
1 crveni luk, tanko nasjeckan
1/4 šalice sitno nasjeckanog peršinovog lista
1/3 šalice (90 g) pesta od bosiljka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Kocke bundeve u posudi pomiješajte s 1 žličicom ulja i sve dobro promiješajte i protresite.
Na lim za pečenje stavite masni papir pa po njemu ravnomjerno u jedan red rasporedite narezanu tikvu. Po želji posolite. Pecite oko 25 minuta tj. dok ne omekša i ne porumeni.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Nemojte prekuhati. Procijedite je, ostavljajući 2 žlice vode u kojoj se kuhala sa strane.
U većoj zdjeli pomiješajte piletinu, rajčicu, luk, peršin i pesto. Dodajte pečenu tikvu, tjesteninu i vodu u kojoj se tjestenina kuhala i sve dobro protresite.
Poslužite uz zelenu salatu začinjenu balzamičnim octom.
Nema komentara:
Objavi komentar