Sastojci:
10 hrenovki
3 jaja
3 dcl mlijeka
30 dag brašna (glatkog)
pola žličice soli
malo praška za pecivo
ulje za prženje
Priprema:
Hrenovke narežite na valjčiće dužine oko 3 cm.
Žutanjke razdvojite od bjelanjaka. U žutanjke prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte mlijeko i sol te pjenjačom miješajte dok ne dobijete glatko tijesto, duplo gušće nego ono za palačinke.
Istucite snijeg od bjelanjaka pa ga dodajte smjesi.
Žlicom hrenovke uranjajte u tijesto i duboko pržite na vrućem ulje. Kad uštipci poprime zlatnu boju vadite ih na kuhinjski papir, kako bi popio višak ulja.
Napomena:
Važno je da ulje bude duboko i vrlo vruće, u protivnom će uštipci popiti dosta ulja.
Nema komentara:
Objavi komentar