250 g brašna
malo soli
2 šalice tople vode
2 žlice maslinovog ulja
800 ml povrtnog temeljca
100 ml vode
15 g suhih vrganja
150 ml crvenog vina
2 žlice meda
2 žlice maslinovog ulja
2 luka, sitno nasjeckana
250 g šampinjona, narezanih na ploške
200 g shiitake gljiva, narezanih na manje komadiće
papar
muškatni oraščić
sol
4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice vode
2 žličice škroba
sitno nasjeckani peršin
Priprema:
U posudi pomiješajte brašno, sol, vodu i 2 žlice ulja dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da odstoji 20 minuta.
Malo namastite tavu i ispecite palačinke sa pripremljenom smjesom.
U zdjelici za umak zavrijte temeljac i 100 ml vode. Maknite sa vatre te umočite vrganje. Ostavite da odstoje 30 minuta. Ocijedite vrganje, a temeljcu dodajte vino i med.
U tavi zagrijte malo ulja i pržite luk 3 minute. Dodajte vrganje, šampinjone i shiitake te pržite 4-5 minuta. Dodajte papar, muškatni oraščić, sol i češnjak. Držite na vatri 1-2 minute uz miješanje. Dodajte 150 ml temeljca i pirjajte na laganoj vatri 10-12 minuta uz povremeno miješanje.
Preostali temeljac zavrijte i držite na vatri 10 minuta. Pomiješajte vodu i škrob te dodajte temeljcu. Držite na vatri 2-3 minute dok se umak ne zgusne.
Smjesu sa gljivama ravnomjerno rasporedite u palačinke te ih preklopite. Kod posluživanja prelijte umakom i posipajte sa peršinom.
Nema komentara:
Objavi komentar