30 g maslaca
400 g svinjskog filea
sol, papar
1 dl bijelog vina
100 ml vrhnja za kuhanje
1 češanj češnjaka
Priprema:
Svinjski file očistite od eventualnih masnoća te ga narežite na odreske debljine oko dva centimetra. Potom ga posolite i popaprite.
Na zagrijanom maslacu popržite tako pripremljene medaljone dok ne porumene (oko 3 minute sa svake strane) te ih potom izvadite iz masnoće i stavite na toplo.
U istu tavu, u masnoću od medaljona dodajte bijelo vino. Kad prokuha, dodajte vrhnje za kuhanje te sitno nasjeckani češnjak. Umak kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Medaljone poslužite prelivene umakom.
Probano danas. Koristio fini moslavački škrlet polusuhi, domaći putar, vrhnje za kuhanje z bregov. Brzo gotovo i vrlo, vrlo ukusno.
OdgovoriIzbrišiVrlo vrlo vrlo fino
OdgovoriIzbriši