Sastojci:
400 ml kokošjeg temeljca
1 rajčica, sitno narezana
1 mrkva, sitno narezana
1 celer, sitno nasjeckan
100 g graška
1 lovorov list
mješavina mediteranskih začina
papar
100 g tjestenine (male školjke), skuhane i ocijeđene
1 limenka pelata
Priprema:
U zdjeli za juhu pomiješajte sve sastojke osim tjestenine i pelata.
Nakon što sve zavrije, smanjite vatru te pirjajte 15-20 minuta.
Dodajte kuhanu tjesteninu i usitnjene pelate te držite na vatri tako da se sve zagrije.
Prije posluživanje uklonite lovorov list.
Kvaliteta njoki ovisi o izboru krumpira. Bijeli krumpir je bogat škrobom i zato je najbolji izbor za pripremu njoki. Korištenjem bijelog krumpira smanjuje se količina brašna potrebna za izradu tijesta. Krumpir se kuha u kori i pritom treba pripaziti da ga se ne prekuha. ponuda njoka
OdgovoriIzbriši