125 g šećera
2 žlice brašna
250 ml mlijeka
125 g maslaca
vanilin šećer (može i esencija vanilije)
korica jednoga limuna
Priprema:
Umiješajte šećer i brašno u malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka stavite iznad srednje jake vatre i zagrijte ga do vrenja. U kipuće mlijeko ulijte mješavinu brašna i šećera, dobro miješajući pjenjačom kako bi izbjegli stvaranje grudica. Kada se smjesa ugusti, sklonite s vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U drugoj posudi pjenasto izmiksajte maslac i limunovu koricu. Dodajte vaniliju te još malo zamiješajte. Maslacu, miksajući, dodavajte žlicu po žlicu ohlađene kreme dok se sva krema jednolično ne zamiješa.
Odlično, taj recept sam dugo tražila. a jednostavno je
OdgovoriIzbrišiJako lijep i lagan recept... Svidja mi se veoma
OdgovoriIzbrišiMeni malo rijetko!
OdgovoriIzbrišiLijepa krema ...taman
OdgovoriIzbrišiNajbolja krema.
OdgovoriIzbriši