Pire od buče (bundeve)

Sastojci:

1 buča (bundeva)


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 170°C.

Buču, zajedno s korom, narežite na četvrtine i očistite je od koštica.

Položite četvrtine buče na lim za pečenje, korom okrenutom prema dolje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.

Pecite dok buča ne omekša, oko 50 minuta do sat vremena

Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi, pa pomoću žlice sastružite pečeno meso s kore bundeve.

Bučino meso za daljnje korištenje možete ostaviti u obliku kakvom je ili ga pomoću štapnog miksera možete izraditi u pire.

Koriste odmah ili čuvajte u zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana
Zamrznite za duže čuvanje. Za najbolju kvalitetu iskoristite unutar 6 mjeseci.






Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.