Salmorejo - tradicionalna španjolska hladna juha od rajčice i kruha

Sastojci

1 kg zrelih rajčica, očišćenih od sjemenki i nasjeckanih
230 g starijeg bijelog kruha, bez korice, nasjeckan na kockice
2 češnja češnjaka
1 žličica sherry voćnog octa
60 ml maslinovog ulja
sol
2 tvrdo kuhana jaja, narezana  na kokice
80 g dimljene šunke u fetama, narezane na trakice


Priprema:

U blenderu pomiješajte  rajčicu s kruhom, češnjakom, sherry octom 120 ml vode pa od sastojaka izradite glatku, jednoličnu smjesu. 

S i dalje uključenim blenderom, postepeno dodavajte maslinovo ulje. 

Posolite prema ukusu.

Poklopite pa ostavite da se hladi u hladnjaku barem 30 minuta.

Prilikom serviranja, po površini hladne juhe rasporedite malo kuhanih jaja i narezane šunke.






Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.