Panirana piletina s parmezanom

Sastojci: 
/za 4 porcije

1 žličica maslinovog ulja + malo za premaz lima za pečenje
450 g pilećih prsa (4 filea)
2 bjelanjka
1/2 šalice krušnih mrvica 
1 žlica talijanske mješavine začina
1/2 žličice soli
400 ml pasate (kuhane rajčice)
1/2 žličice suhog bosiljka
1/2 žličice suhog origana
1/2 žličice luka u granulama
1/4 žličice češnjaka u granulama
1/2 šalice ribane mozzarelle, light
2 žlice ribanog parmezana
1 žlica listića svježeg bosiljka



Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.
Premažite lim za pečenje tankim slojem ulja. 

Pileći file čekićem za meso ili valjkom za tijesto istucite u šnicle. Ponovite sa ostala tri filea.

Pripremite smjesu za paniranje: 

U širem dubokom tanjuru lagano umutite bjelanjke. U drugom tanjuru pomiješajte krušne mrvice, talijansku mješavinu začina i sol. 

Piletinu najprije s obje strane uvaljajte u bjelanjke, a potom u smjesu s mrvicama. Neka bude dobro obložena sa svih strana.

Na srednje jakoj vatri zagrijte veću tavu, dodajte žličicu maslinovog ulja pa kad se i ono zagrije ispecite piletinu. Pecite oko 4 minute sa svake strane, tj. dok meso u sredini više ne bude ružičasto. 

Kuhanu rajčicu (pasatu) pomiješajte sa suhim bosiljkom, origanom, češnjakom i lukom u granulama. 
U pripremljeni lim za pečenje ulijte trećinu tako pripremljene pasate.

Na rajčicu položite piletinu u jednom sloju. Piletinu ravnomjerno zalijte ostatkom umaka od rajčice. Posipajte piletinu mozzarellom i parmezanom. 

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 minuta, tj. dok sir ne porumeni. Prije posluživanja posipajte listićima svježeg bosiljka. 

Poslužite toplo uz povrće zapečeno u pećnici (npr. brokulu ili cvjetaču).




Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.