20180128

Pileći zabatak iz pećnice

Sastojci:

450 g (6 kom) pilećih zabataka bez kosti
sol, papar
1 žličica maslinovog ulja

Za marinadu:
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica Dijon senfa
1 žlica baluzamičnog octa (Aceto Balsamico)
1 žličica smeđeg šećera (Muscovado)
4 češnja češnjaka, protisnuta
malo čili papričica u pahuljicama

Priprema:

Zabatke posolite i popaprite, posipajte s malo maslinova ulja pa promiješajte.

U manjoj zdjelici pomiješajte sve sastojke za marinadu - maslinovo ulje, Dijon senf, Aceto Balsamico, smeđi šećer, češnjak i pahuljice čilija, pa smjesom prelijte zabatke. Sve promiješajte tako da meso bude obloženo marinadom sa svih strana.

Pećnicu zagrijte na 220°C.

Poslažite meso u manji lim za pečenje (može i vatrostalna posuda) pa precite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 do 25 minuta.

Izvadite ga potom iz pećnice pa lim prekrijte aluminijskom folijom. Ostavite meso tako prekriveno 10 minuta da odstoji.

Poslužite toplo, npr. uz neku salatu (npr. miješanu salatu od rukole, rotkvice, cherry rajčica) ili pečene krumpiriće, mlince...





Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...