20171128

Varivo od poriluka i krumpira

Sastojci:

3 srednje velika poriluka
1 veći krumpir
1 manji batat
2 češnja češnjaka
1 povrtna kocka za juhu
100 g tjestenine (ditalini) - opcija
3 srednje velika lovorova lista
1/4 žličice mljevenog zrna gorušice
1/8 žličice kajenskog papra
sol i crni papar po ukusu
voda
2 žlice suncokretovog ulja
1 žličica brašna


Priprema:

Poriluk dobro operite i narežite na tanje kolutove. Krumpir i batat ogulite pa narežite na manje kockice.

Kocku juhe rastopite u pola litre kipuće vode i ostavite strane za podlijevanje.

U loncu za varivo zagrijte ulje pa na njemu popržite krumpir, oko 5 minuta. Dodajte batat i protisnuti češnjak pa još kratko popržite. Posolite i popaprite po želji te dodajte kajenski papar. Posipajte žličicom brašna pa pustite da se i brašno malo zarumeni, povremeno miješajući, pazeći da ne zagori.

Dodajte u lonac narezani poriluk pa dinstajte oko 5 minuta, povremeno mijšajući. Kad se sadržaj u loncu distanjem opusti, podlijte ga s malo vode u kojoj ste otopili povrtnu kocku. Promiješajte, dodajte lovorov list i mljevenu gorušicu pa pustite da se sadržaj lagano ukuha i malo ugusti.

Prelijte sadržaj s ostatkom povrtnog temeljca i pustite da zakuha.

Ukoliko želite, dodajte varivu tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Po potrebi dolijte još malo vode i/ili dosolite.

Uklonite s vatre i prije serviranja ostavite varivo da odstoji oko 10 minuta, da se svi sastojci dodatno prožmu. Servirajte toplo.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...