Pesto od bosiljka i bučinih sjemenki

Sastojci:

1 žlica bučinih sjemenki (golice)
1/2 žlice sjemenki suncokreta
1 veća šaka listova svježeg bosiljka
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica ribanog parmezana
sok od 1/2 limuna
sol, papar


Priprema:

Bučine i suncokretove sjemenke kratko popržite na suhoj tavi, dok ne porumene.

Operite listove bosiljka pa ih, zajedno sa sjemenkama stavite u električnu sjeckalicu ili mužar te izradite pastu. Dodajte ulje, limunov sok, parmezan, sol i papar te još jednom sve dobro pomiješajte.

Gotov pesto umiješajte u svježe skuhanu tjesteninu (tagliatelle ili neke druge široke rezance) i poslužite toplo.


Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.