20161030

Vada od slanutka (Indijski popečci)

Sastojci: 
(za oko 20 vada)

3 šalice suhog slanutka - namočiti preko noći
1/2 manje glavice crvenog luka
1/2 šalice krušnih mrvica
10 listova curryja
1 žlica mljevenog kumina
1 žličica čilija (suhe ljuskice)
1/4 žličice kurkume
2 žličice soli

ulje za prženje


Priprema:

Sve navedene sastojke, osim ulja, stavite u multipraktik te ih pulsirajući izradite u gustu smjesu. Po potrebi, ako je smjesa presuha, dodajte malo vode kako bi se svi sastojci povezali, ali pazite da smjesa ostane čvrsta. Također, ako vam je smjesa prevodenasta, možete dodati još malo krušnih mrvica.

Pomoću dvije žlice  od dobivene smjese oblikujte žličnjake tj. vade pa ih odložite na tanjur (ukoliko želite pržiti vade u dubokom ulju) ili na papirom za pečenje obložen lim za pečenje (ako ćete ih peći u pećnici).

Za prženje:U manjoj zdjeli u prethodno dobro zagrijannom dubokom ulju pržite svaku vadu oko 2-3 minute sa svake strane. Pržene vade odložite na kuhinjskoj salveti kako bi se odstranio višak ulja.

Za pečenje u pećnici:
Pećnicu zagrijte na 220°C. Pecite vade oko 15 minuta tj. dok im površina ne postane rumena i hrskava (na slici).

Poslužite toplo.










Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...