Punjeni francuski tost

Sastojci:

8 kriški tosta
1/4 šalice (50 g) krem sira (npr. Philadelphia)
1/4 šalice džema od jagode (ili nekog drugog voća)
2 jaja
2 žlice mlijeka
1/2 žličice ekstrakta vanilije
malo soli (opcija).


Priprema:

Svaku krišku tosta premažite s 1 žličicom krem sira. Preko sira premažite i žličicu džema. Po dvije kriške tosta spojite tako da dobijete 4 punjena sendviča.

U zdjelici šireg dna umutite jaja, mlijeko i vaniliju i po želji malo soli.

Zagrijte tavu s malo ulja.

Svaki sendvič dobro namočite u jajima s obje strane. Pecite u vrućoj tavi oko 2-3 minute sa svake strane, tj. dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Poslužite odmah.

Za 4 serviranja.




Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.