20160822

Toplo-hladna salata od tikvica i patlidžana

Sastojci:

Za 6 serviranja:

2 veće tikvice
2 srednje velika mlada patlidžana
1 manja paprika
2 češnja češnjaka
250 g zamrznutih zelenih mahuna
1 veći korijen peršina
2 veće rajčice
2 žličice aceta balsamica
2 žličice maslinovog ulja
sol, papar
hvarska mješavina začina
parmezan i listići svježeg bosiljka za posipanje

Priprema:

Tikvice i patlidžan ogulite. Patlidžan narežite na kockice (2 cm), a tikvice na ½ cm debele ploške. Ako je tikvica veća, dobivene ploške prepolovite. Sve posolite.

Papriku i oguljeni peršin narežite na manje kockice.

Mahune kratko obarite u kipućoj slanoj vodi.  

U dubljoj tavi zagrijte ulje pa na njemu kratko popržite tikvice i korijen peršina. Dodajte protisnuti češnjak pa potom povrće posolite i posipajte hvarskim začinom (po ukusu). Dodajte patlidžan pa stišajte vatru. Kratko pržite, povremeno protresajući tavu i miješajući povrće sve dok onolagano ne porumeni i  ne omekša.  Popaprite po ukusu.

U međuvremenu rajčicu narežite na manje komade pa je posipajte s acetom balsamicom.

Povrću u tavi, kad je već pri kraju, dodajte procijeđene mahune te promiješajte. Još kratko prodinstajte, da se svi okusi prožmu. Po potrebi dosolite i pojačajte ostale začine.  

Pretresite povrće u posudu za serviranje. Promiješajte kako bi se malo ohladilo pa mu dodajte nasjeckanu rajčicu i papriku.

Kod serviranja u tanjur povrće posipajte ribanim parmezanom i / ili svježim listićima bosiljka.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...