20160110

Fino varivo od graha, prokulica i piletine

Sastojci:
/za 6 serviranja

1  manja glavica luka, sitno nasjeckana
1 žlica maslinovog ulja
150 g prokulica
400 g pilećih prsa, narezanih na kockice
250 g skuhanog graha (može i iz konzerve)
1 mala konzerva pelata  (330 ml)
1 žličica zelene chili paste
1/2 žličice češnjaka u prahu
1 žličica taco začinske mješavine (može i više)
kajenski papar po ukusu
sol po ukusu
1 pileća kocka za juhu
1 žličica meda


Priprema:

U dubokoj tavi na ulju popržite luk i pileće meso. Kada meso malo porumeni, dodajte mu procijeđeni i isprani grah i očišćene prokulice. Ako su prokulice veće, prepolovite ih. Kratko prodinstajte, začinite taco mješavinom, kajenskim paprom, češnjakom i solju te podlijte s dvije šalicoe vode.

Pelate usitnite štapnim mikserom pa ih dodajte mesu. Promiješajte pa dodajte kocku za  juhu i chili pastu. Pustite da zakuha. Djelomično poklopite i ostavite da se prokulice skuhaju. Po potrebi podlijevajte vodom, ako se smjesa previše ugusti. Pred kraj kuhanja dodajte med, kako biste ublažili kiselinu pelata. Po potrebi dosolite. Poslužite toplo.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...