20151004

Juha od mrkve i đumbira

Sastojci:
/za 8 serviranja

1 žlica maslinovog ulja
1 srednje veliki žuti luk
1 žličica češnjaka u prahu
2 žličice svježe naribanog đumbira
1 kg mrkve, oguljene i narezane na manje komade
1 srednje veliki krumpir, oguljen i narezan na kocke
1,5 litra povrtnog ili pilećeg temeljca
1 žličica meda
1/4 šalice pinjola
1 1/3 šalice grčkog jogurta
1 žličica listića svježeg timijana, usitnjenih
sol
svježe mljeveni crni papar

Priprema:

U dubljem loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa na njemu kratko popržite luk s malo soli - oko 10 minuta, dok luk ne počne rumeniti.

Dodajte potom češnjak i đumbir i, stalno miješajući, pržite još 2 minute. Pazite da vam češnjak naglo ne porumeni jer može uništiti okus jelu. Dodajte potom mrkvu i krumpir te podlijte temeljcem. Zakuhajte, poklopite i kuhajte dok mrkva i krumpir u potpunosti ne omekšaju - oko 25 do 30 minuta.

U međuvremenu, na suhoj i vrućoj tavi tostirajte pinjole. Ostavite ih sa strane.

U manjoj zdjeli pomiješajte jogurt, med, timijan i pola žličice mljevenog papra.

Skuhano povrće, zajedno s juhom, štapnim mikserom izradite u glatki pire. Posolite i popaprite po ukusu.

Poslužite juhu tako da u svaki tanjur stavite po žličicu začinjenog jogurta te sve zajedno posipajte s malo tostiranih pinjola.

Izvor: POPSUGAR Photography / Lizzie Fuhr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...