20150214

Bezmasni kolač s jabukama

Sastojci:

5 jaja
150 g šećera
2 dl jogurta
250 g brašna
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica praška za pecivo
5 oguljenih i na osmine narezanih jabuka

maslac za premazivanje kalupa
brašno za posipanje kalupa


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Jaja (sobne temperature) razdvojite na žumanjke i bjelanjke. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom te u smjesu umiješajte jogurt i ekstrakt vanilije.

U manjoj zdjelici pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih postepeno mikserom umiješajte u smjesu žumanjaka i šećera. Odložite smjesu sa strane.

U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od pet bjelanjaka te ih potom nježno i postepeno lopaticom umiješajte u smjesu sa žumanjcima te lagano miješajte dok smjesa ne postane jednolična.

Dno namašćenog i pobrašnjenog kalupa za torte (s umetkom za kuglof) prekrijte s polovicom pripremljenih jabuka. Jabuke jednolično prelijte pripremljenom smjesom za biskvit te po biskvitu ravnomjerno posložite ostatak jabuka.

Pecite u pećnici 35-40 minuta.


Napomena:

Možete koristiti i kalup za tortu bez dodatka za kuglof. U tom slučaju biskvit će biti nešto tanji te će ga trebati i kraće i peći, oko 25 min.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...